Начин на приготвяне
В тенджерка загрейте меда с маслото и захарта. Бъркайте до разтопяване на захарта и оставете сместа да се охлади.
През това време смесете брашното с бакпулвера, какаото и подправките. Чукнете вътре яйцето и прибавете медената смес. Разбъркайте много добре. Ако се получава прекалено меко тесто, покрийте го и го приберете в хладилник за няколко часа.
Разточете тестото върху лист хартия за печене. С формичка изрежете меденките.
Включете фурната на 180 градуса.
В тава с хартия за печене наредете меденките и ги изпечете до готовност - 13-15 минути.
Извадете ги.
Разтопете на водна баня шоколада за украсата. Нанесете върху меденките както ви харесва. Може да ги украсите с айсинг, кокосови стърготини или каквото ви харесва.
Домашните меденки без глутен са готови.