Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Домашни меденки без глутен

Домашни меденки без глутен

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Домашни меденки без глутен
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Зарадвайте любимия човек с тези разкошни меденки"

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 300 - 320 грама
  • масло - 60 грама
  • захар - 60 грама
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • мед - 150 мл
  • шоколад - 100 грама за украса
  • подправка за меденки - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте меда с маслото и захарта. Бъркайте до разтопяване на захарта и оставете сместа да се охлади.

През това време смесете брашното с бакпулвера, какаото и подправките. Чукнете вътре яйцето и прибавете медената смес. Разбъркайте много добре. Ако се получава прекалено меко тесто, покрийте го и го приберете в хладилник за няколко часа.

Разточете тестото върху лист хартия за печене. С формичка изрежете меденките.

Включете фурната на 180 градуса.

В тава с хартия за печене наредете меденките и ги изпечете до готовност - 13-15 минути.

Извадете ги.

Разтопете на водна баня шоколада за украсата. Нанесете върху меденките както ви харесва. Може да ги украсите с айсинг, кокосови стърготини или каквото ви харесва.

Домашните меденки без глутен са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: