Начин на приготвяне
Загрейте фурната на умерена темепратура. Намазнете квадратна форма с размер 19 см и застелете с хартия за печене, която също се намаслява.
Разтопете на слаб котлон маслото заедно с натрошения шоколад, като разбърквате и охладете за 5 минути.
През това време разбийте 80 г масло, есенцията и захарта много добре на гладък крем и добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.
Добавете към сместа пресятото брашно, шоколадовата смес, сметаната и ядките.
Прехвърлете сместа в тавата и сложете да се изпече за около 45 минути или по-малко - зависи от фурната ви. Охладете браунито с лешници в тавата. След това прехвърлете върху подходящ поднос.
За глазурата разтопете шоколада и маслото на водна баня, като разбърквате. Оставете сместа да се охлади до стайна температура и я разбийте с дървена лъжица, докато стане гладка и плътна.
Разпределете глазурата върху шоколадовия сладиш и след като се стегне, нарежете на квадрати.
Бон Апети!
Още неустоими рецепти за брауни: Какаово брауни, Браунис с шоколад, Чийзкейк Брауни с лешници, Брауни с орехи, Брауни с кафе, Браунис с кафе и орехи.