Начин на приготвяне
Сложете сметаната да се охлади много добре, за да имате перфектен резултат при разбиването ѝ.
По желание си пригответе домашен орехов крокан от 100-120 г захар и 100 грама орехови ядки. Карамелизирайте захарта до златисто, сложете ядките и разклащайте съда, за да се карамелизират.
Сипете върху хартия за печене и когато хубаво изстине и се втвърди, начупете на парченца и смелете в блендер на средна скорост.
За целта трябва да разполагате с уред, способен да мели много твърди храни.
Другият вариант е да заложите на готов - купен от магазина крокан.
Разбийте охладената сметана на пухкав крем. Сипете кондензираното мляко и разбийте за още кратко, докато се получи хомогенна смес.
В малка форма за торта с откопчаващо се дъно подредете един пласт вафлени кори, които поръсете с крокан, после пласт сметанов сладолед и така редете до привършване на продуктите. Завършете със сметановата смес, поръсена обилно с крокан.
При мен диаметърът на формата е 15 см и получавам висока торта, но вие може да я направите с по-голям диаметър и по-малко пластове и височина.
Винаги ръсвайте крокан върху корите, за да не омекват при престояването във фризера.
Покрийте готовата домашна сладоледена торта със стреч фолио и приберете във фризер за 4-5 часа минимум.
Нарежете на порции и поднесете тази разкошна и много лесна сладоледена торта с вафлени кори.
Да ви е сладко!
Коментари