Торта Гараш с вафлени кори

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Торта Гараш с вафлени кори
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Една много сполучлива торта с вафлени кори и мнооого шоколад"

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 10 броя
  • натурален шоколад - 600 г
  • кондензирано мляко - 400 г /1 кутийка/
  • течна сладкарска сметана - 500 г
  • кокосово масло - 100 г
  • натурално какао - 4 с.л.
  • орехи - 12 броя орехови ядки
  • орехи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натуралният шоколад се натрошава в стъклена купа и на водна баня се разтопява до течна гладка еднородна смес, прибавя се кокосовото масло и какаото.

След това се прибавя и кондензираното мляко и течната сладкарска сметана. Всичко се разбърква до хомогенна смес.

Орехите се смилат на ситно.

След като кремът се охлади до стайна температура, се започва със сглобяването на тортата.

В подходяща чиния се поставя една вафлена кора, която се намазва с крема, поръсва се със смлените орехови ядки, след това се поставя втора кора и отново се редува крем и върху него орехови ядки и така, докато свършат корите.

Шоколадовата торта се покрива с останалия крем от всички страни.

Украсява се с ореховите ядки и остатъка от смлените орехи.

Тортата Гараш се поставя в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.

Тортата Гараш с вафлени кори е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: