Начин на приготвяне
Натуралният шоколад се натрошава в стъклена купа и на водна баня се разтопява до течна гладка еднородна смес, прибавя се кокосовото масло и какаото.
След това се прибавя и кондензираното мляко и течната сладкарска сметана. Всичко се разбърква до хомогенна смес.
Орехите се смилат на ситно.
След като кремът се охлади до стайна температура, се започва със сглобяването на тортата.
В подходяща чиния се поставя една вафлена кора, която се намазва с крема, поръсва се със смлените орехови ядки, след това се поставя втора кора и отново се редува крем и върху него орехови ядки и така, докато свършат корите.
Шоколадовата торта се покрива с останалия крем от всички страни.
Украсява се с ореховите ядки и остатъка от смлените орехи.
Тортата Гараш се поставя в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.
Тортата Гараш с вафлени кори е готова.