Турски сладолед

Турски сладолед4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Лесна рецепта за домашен турски сладолед, с който да се подсладите, когато жегата стане непоносима"

Необходими Продукти

  • козе мляко - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • салеп - 1 с.л. брашно от орхидея
  • ванилия - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме захарта, салепа и ванилията - това са сухите съставки.

На котлона поставяме млякото и го затопляме, като към него прибавяме по малко от сухата смес.

Разбъркваме постоянно до получаване на консистенция на пудинг.

Намаляваме градусите на най-ниската степен и оставяме така да се готви 30-40 минути.

Премахваме от огъня и изчакваме да изстине, като прехвърляме в друг съд и поставяме във фризера за 30 минути.

Изваждаме и ползваме вилицата, за да разтягаме сместа за около 2-3 минути.

Прибираме млечния сладолед отново във фризера.

Повтаряме това 3-4 пъти на половин час.

Чак тогава прехвърляме турския сладолед в друг съд с плътно затварящ се капак и отново слагаме във фризера за 5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: