Сладолед с тиква

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Сладолед с тиква
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Поредното лятно изкушение, което очаква да бъде изядено"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г сварена и пасирана
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • мед - 30 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме млякото, без да го кипваме.

В купа разбиваме цялото яйце, жълтъците, нишестето и меда. Добавяме топлото мляко, разбъркваме и връщаме сместа в тенджерата.

Загряваме и бъркаме постоянно, докато крема се сгъсти, като внимаваме да не завира. Оставяме крема да изстине и след това добавяме сметаната, тиквата и канелата и разбъркваме.

Прибираме във фризер, като на 20 минути разбъркваме, за да стане по- фина консистенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: