Начин на приготвяне
Оризовото брашно се слага в купа и се прави кладенче.
Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавя се зехтинът със солта и се разбърква много добре.
Изсипва се в брашното и се разбърква с лъжица.
Содата се разбърква в киселото мляко до пълното шупване и се прибавя в брашното. Прибавя се лимоновият сок.
Замесва се меко тесто без продължително месене. Оставя се 30 минути да си почине.
Изсипва се в форма за хляб върху хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.
Когато се изпече, хлябът се изважда от формата, тъй като хартията го овлажнява.
Завива се с кърпа за 30 мин.
Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.
Оризовият хляб с лимон е готов.