Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шпиковани пилешки бутчета на фурна

Шпиковани пилешки бутчета на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Шпиковани пилешки бутчета на фурна
Снимка: Ivelina
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Насладете се на шпикованите пилешки бутчета за вечеря, фурната помогна за перфектния завършек на ястието"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. или без кожа
  • пушен бекон - 8 тънки филийки
  • мащерка - 8 стръка
  • домати - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • брашно - 1 с л
  • бяло вино - 250 мл сухо
  • масло - 40 г
  • зелени маслини - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете, обелете и нарежете доматите на четвъртинки.

Нарежете лука.

Увийте всяко парче пиле в 1 филия бекон, като поставите 1 стрък мащерка. Завържете ги.

Запечете ги в тенджера под налягане с 40 г горещо масло.

Накълцайте лука и го добавете в тенджерата, поръсете с брашно и разбъркайте с дървена шпатула.

Добавете скилидките чесън, доматите и бялото вино.

Посолете със солта и пипера и затворете капака.

Веднага щом клапанът започне да свири и изпуска пара, оставете да къкри 10 минути

В края на това време добавете маслините. Гответе още 5 минути и сервирайте.

Можете да направите тази рецепта за шпиковани пилешки бутчета на фурна в традиционно гювече, готвене 45 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: