Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гнезда»Мамините гнезда с яйце и кайма

Мамините гнезда с яйце и кайма

ИнаИна
Помощник Готвач
48189108
Мамините гнезда с яйце и кайма
Снимка: Ина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Мама ги знае от баба, аз ги знам от мама... и така поколения растат с вкусни гозби като тези гнезда с кайма и яйца"

Необходими Продукти

  • За пюрето
  • картофи - 2 кг
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • За гнездата
  • кайма - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • кетчуп
  • моцарела - 1 пак. настъргана
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - сушен
  • копър - сушен
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят и се пасират с прясното мляко, сол и черен пипер на вкус, докато се получи пюре. С лъжица се оформя като кръг в тавата.

Купих овкусена кайма и направих малки плоски кюфтета. Сложих ги върху кръговете от пюре и леко ги вдлъбнат. Поръсва със сол, черен пипер, червен пипер, девесил, копър и магданоз. Пече се за 40 минути на 180 °C.

През това време сварих яйцата до твърдо и ги обелих. Нарязват се на половина през средата.

Извадих тавата и сложих върху гнездата с кайма кетчуп върху камата. След това сложих по половин яйце и поръсих с настъргана моцарела.

Запичат се мамините гнезда с яйце и кайма за 15 минути.

Вижте също как се овкусява кайма правилно, както и как да си направим домашна кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: