Начин на приготвяне
В купа смесваме последователно водата, захарта, солта, брашното и бакпулвера.
Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още брашно или вода.
Оставяме тестото за 10 минути да се отпусне и го разделяме на 6 топки.
Всяка топка разточваме на тънка кора и редим една върху друга, като намазваме между тях с по 1 ч.л. свинска мас.
В купа смесваме продуктите за плънката.
Намазваме тава за печене с малко свинска мас, отгоре поставяме една кора и разпределяме 2 пълни лъжици от плънката, отгоре поставяме втора кора и така редим до последната кора.
Отгоре намазваме наложената баница със свинска мас и нарязваме баницата на квадрати.
Печем наложена баница с мас на 200 градуса около 25 минути до златисто.
Баницата се яде топла.