Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и към тях добавете хладката вода, оцета, солта и отново разбъркайте. В брашното направете кладенче, сипете течните съставки и постепенно поемайте от брашното. Замесете меко нелепнещо тесто.
Разделете тестото на 14 къса и оформете топчета. Поръсете с брашно, покрийте с кърпа и ги оставете за 30 минути. Смесете разтопеното масло и олиото. Намажете дъното и стените на тавата. Разточете първата кора с помощта на малко брашно до диаметъра на тавата и я сложете в тавата.
Намажете я с масло, разточете втората кора и я сложете върху първата. Отново намажете с масло и така направете 7 кори. Поръсете с натрошеното сирене. Отново разточете, намазнете и подредете останалите 7 кори.
Нарежете баницата на квадрати и с останалата мазнина я намажете отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса и щом сложите баницата намалете на 180 градуса. Печете до златист загар.
Извадете баницата и я залейте равномерно със студената вода. Върнете във фурната и печете още около 15 минути. Готовата наложена баница с домашни кори покрийте с кърпа за 10 минути.
Източник: Ралица Николаева