Айвар апетитка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
721
2k
2
27/09/2020
"С айвар апетитката имаме нужда само един хляб - после положението е стой и гледай"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За айвар апетитка чушките и патладжаните се пекат във фурна или скара, и се белят.

Режат се на парчета и след това се минават през блендера.

Лютите чушлета също се блендират.

Добавят се нарязаните чесън, копър и магданоз.

Овкусяваме айвара се със солта, оцета, захарта и препърженото олио.

Всичко се разбърква много добре и апетитката се поднася като предястие с пърленка или препечени филии.

Този пикантен зеленчуков пастет е страхотна разядка. Може да се ползва и като гарнитура за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар