Айвар апетитка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Айвар апетитка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С айвар апетитката имаме нужда само един хляб - после положението е стой и гледай"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 2 люти
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз
  • копър
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • оцет - 1/3 чаена чаша
  • олио - 1/2 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За айвар апетитка чушките и патладжаните се пекат във фурна или скара, и се белят.

Режат се на парчета и след това се минават през блендера.

Лютите чушлета също се блендират.

Добавят се нарязаните чесън, копър и магданоз.

Овкусяваме айвара се със солта, оцета, захарта и препърженото олио.

Всичко се разбърква много добре и апетитката се поднася като предястие с пърленка или препечени филии.

Този пикантен зеленчуков пастет е страхотна разядка. Може да се ползва и като гарнитура за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: