Начин на приготвяне
Измиваме доматите и ги заливаме с вряла вода. Престояват така 3 минути, след което изцеждаме водата. Обелваме ги, нарязваме ги на парчета и ги пасираме. Слагаме ги на огъня и след като заврят трябва да врят 15 минути.
Прибавяме олиото, оцета, захарта, солта, черния пипер и дафиновите листчета. Оставяме да ври така още 15 минути. Измиваме чушките, нарязваме ги на едри парчета и ги прибавяме към врящите домати.
Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути. Пълним готовата апетитка в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10 минути. Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.