Начин на приготвяне
В шейкър се разбива яйцето. Добавя се захарта и ваниловата есенция. Добавя се меда. Слага се капака на шейкъра и се разбива добре с енергични разклащащи движения с ръката.
Добавя се прясното мляко, брашното и бакпулверът. По същия начин отново се разбива добре сместа. Оставя се да престои 15 минути. През това време се приготвя кремът за тортата.
В купа се слага крема сиренето. Добавя се пудрата захар и заквасената сметана. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес.
Приготвят се палачинките в предварително загрят тиган. Сместа се изсипва направо от шейкъра в тигана, като се получават по-малки и дебели палачинки.
Когато се получат мехурчета са готови за обръщане. Обръщат се с шпатула. Повтаря се с всичката смес. Когато палачинките са готови, започва да се сглобява тортата. Между палачинките се слага обилно от крема, като се завършва с палачинка.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Залива се върху тортата. Палачинковата торта се декорира с пресните измити ягоди.
Мини тортата с американски палачинки е готова да ѝ се насладим.
Коментари