Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Мини торта с американски палачинки

Мини торта с американски палачинки

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Мини торта с американски палачинки
Снимка: Татяна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • захар - 15 г
  • брашно - 55 г
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 25 мл.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • крема сирене - 100 г
  • За декорация
  • шоколад - 65 г натурален
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В шейкър се разбива яйцето. Добавя се захарта и ваниловата есенция. Добавя се меда. Слага се капака на шейкъра и се разбива добре с енергични разклащащи движения с ръката.

Добавя се прясното мляко, брашното и бакпулверът. По същия начин отново се разбива добре сместа. Оставя се да престои 15 минути. През това време се приготвя кремът за тортата.

В купа се слага крема сиренето. Добавя се пудрата захар и заквасената сметана. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес.

Приготвят се палачинките в предварително загрят тиган. Сместа се изсипва направо от шейкъра в тигана, като се получават по-малки и дебели палачинки.

Когато се получат мехурчета са готови за обръщане. Обръщат се с шпатула. Повтаря се с всичката смес. Когато палачинките са готови, започва да се сглобява тортата. Между палачинките се слага обилно от крема, като се завършва с палачинка.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Залива се върху тортата. Палачинковата торта се декорира с пресните измити ягоди.

Мини тортата с американски палачинки е готова да ѝ се насладим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Вкусна торта
28.05.2023 23:00