Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с шоколад и банан

Блини с шоколад и банан

Блини с шоколад и банан
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любимите блини с шоколад и банан, на които никой не може да устои - не ви съветваме да се пробвате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кефир - 200 мл
  • олио - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • още
  • олио - за тигана
  • течен шоколад - тъмен
  • банани - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа. Добавяме 1/3 от млякото, захарта, солта и половината от кефира. Добавяме брашното, разбъркваме, сипваме останалото мляко, останалия кефир, бакпулвера и олиото. Разбъркваме до хомогенност.

Загряваме тиган с незалепващо покритие на котлона, намазваме с малко олио и изсипваме един черпак от сместа. Разстиламе сместа навсякъде с поклащане и навеждане на тигана. Изпичаме за 1-2 минути от едната страна, обръщаме и оставяме да се пече още 1 минута и от другата страна.

По този начин приготвяме всички блини и ги изваждаме една върху друга в чиния.

Намазваме топлите блини с шоколад, поставяме по 1/3 нарязан банан на всяка и навиваме, като първо подгъваме малко от двете страна и след това навиваме на рулце.

Сервираме нашите пухкави палачинки веднага.

Блини с шоколад и банан - нападайте, докато са още топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: