Хумус с броколи

Хумус с броколи

01/10/2020
"Супер разядка за всяка трапеза - хумус с броколи, който се приготвя бързо и лесно"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 044
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • броколи - 300 г, само пънчетата
  • лайм - 1 бр., сока
  • зехтин - 60 мл + за поръсване
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • тахини - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предполагам, че повечето хора, готвейки броколи, изхвърлят пънчето или т.нар. стъбло и основа, на която се крепят съцветията. С тази рецепта ще ви покажа как да ги използвате и да приготвите от тях невероятно вкусен хумус. Наистина ще се изненадате колко е хубав и повече никога няма да изхвърлите тази част от така полезния зеленчук.

Отрежете въпросните кочанчета, а розичките на броколите запазете за друго ястие или за да приготвите здравословен снакс за вашия хумус. Просто трябва да ги разчлените, оваляте в зехтин и любими ваши подправки и да ги изпечете до приятен загар във фурната върху хартия за печене.

Но да се състрдиточим върху хумуса.

Ако кочаните са твърде дебели, ги нарежете на по-малки парчета и сварете за 15 минути.

Отцедете от водата и оставете да поизстинат.

Сложете сварените стъбла от броколи в блендер заедно със чесъна, зехтина, сокът от лайм, тахинито, сол и зрънцата кимион. Пуснете да се смели всичко за минута или докато получите гладка консистенция.

По желание може да добавите и шепа сварен нахут, но и без него става разкошно.

Опитайте и доовкусете с още сол, ако е необходимо.

Сервирайте хумуса в малка купичка поръсен с червен пипер и зехтин.

Наистина ще се влюбите в тази вкусотия хумус с броколи, която на всичкото отгоре се и приготвя бързо и лесно.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар