Броколи с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Броколи с гъби1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Това ароматно зеленчуково ястие лесно може да стане вкусна гарнитура към крехка пържолка, нали знаете"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • гъби - пресни печурки 500 гр.
  • броколи - 1 кг.
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - студено пресован - 200 мл.
  • зехтин - 100% чист - 100 мл.
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пресния лук и го задушавате в 100% чист зехтин. Прибавяте към задушеният лук пресните печурки и задушавате до омекване на гъбите. Накъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине.

Приготвяте сос от сока на 2 лимона, 200 мл. студено-пресован зехтин и пресен(сушен) босилек на вкус.

Добавяте соса към задушеното ястие и осолявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

грибана
грибана
Ако наистина добавите 200 мл. зехтин само соса ще ви е 1700 кка.
11.11.2011 17:09
3