Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Баница бюрек с фини турски кори

Баница бюрек с фини турски кори

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Баница бюрек с фини турски кори
Снимка: Мария Симова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"С какво друго да започнете деня от вкусна баница бюрек - приготвена с турски кори е наистина несравнима"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет (800 г)
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • олио или масло - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 2 ч.ч.
  • сирене - 300 г настъргано
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • газирана вода - 0. 5 ч.ч. за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и прибавете киселото и прясно мляко, олиото, настърганото сирене, газираната вода и бакпулвера, разбъркайте добре.

В намаслена тава (аз използвах, тази на фурната), наредете набръчкани няколко листа от корите (да покрият дъното), поръсете няколко лъжици от плънката, отново набръчкани подредени кори и отново плънка. Така, докато свършат корите и плънката, като завършите с кори.

Нарежете баницата на квадрати, намажете с предварително разбитите яйце, кисело мляко и олио, полейте с лъжица газираната вода по разрезите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете бюрека до златисто кафяв загар, за около 25 минути.

Сочна и много вкусна баница бюрек с фини турски кори!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: