Начин на приготвяне
Пригответе си заливката, като разбиете хубаво яйцата и добавите натрошеното сирене.
За турския бюрек ви трябват турски кори на сач.
Вземете един лист, намажете навсякъде с масло. След това Намажете от сместа с яйца и сирене. Навивайте на руло, но не стягайте.
Намажете обилно правоъгълна тавата, в която ще печете с масло.
Разрежете полученото руло на 2 парчета и наредете в тавата. Защото са много големи сач корите и става дълго руло. И така пригответе останалите рула.
Отгоре намажете бюрека с масло.
Направете заливка от киселото мляко, в него угасете содата. Добавете яйцето и натрошеното сирене и разбъркайте.
Покрийте със заливката всички сач рула. Печете в предварително загрята фурна за около 30 мин на 200 градуса.
Когато извадите турския бюрек със сач кори от фурната, напръскайте с вода и покрийте с кърпа.