Начин на приготвяне
Талиателите с манатарки са много вкусно есенно първо ястие, истинско удоволствие за феновете на тази гъба. Талиатели от прясна паста са идеални за този вкусен крем без добавяне на сметана.
Не пропускайте това специално ястие, което се приготвя за няколко минути и е идеално да се насладите на обяд със семейството или в компанията на приятелите си, успехът е гарантиран по всеки повод.
За приготвянето на талиатели с манатарки, трябва да започнете от гъбите, които ще бъдат внимателно почистени, така че да се елиминират остатъците от почва по повърхността им и след това се нарязват на филийки.
След това вземете голям тиган и добавете масло, загрейте го заедно с цялата скилидка чесън, така че да я премахнете лесно, когато ароматизира маслото.
Добавете гъбите и ги оставете да се задушат на силен огън. Подправете със сол и черен пипер и гответе около 5 минути заедно с листенца прясна мащерка.
Когато гъбите са меки и сготвени, извадете малко повече от половината от тях от тигана. Пасирайте отделените манатарки с пасатор, като добавите няколко супени лъжици настъргано сирене, така че да се получи кремообразен сос. После ще добавите пасираните гъби към млечния сос.
Пригответе соса с мляко, като разтопите маслото, след това добавете брашното и разбъркайте, докато образува крем без бучки. След това добавете млякото, като го добавяте по малко, докато разбърквате.
Гответе соса за паста на слаб огън, докато стане крем. В този момент добавете сотираните гъби, пасираните гъби още малко настъргано сирене, ако желаете, щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
Пригответе талиателите в обилна подсолена вода и подправете с приготвения гъбен сос. Ако искате, поръсете още настъргано сирене и веднага поднесете горещите и кремообразни талиатели.
По желание поднесете с тънко резенче контра филе, предварително сготвено на тиган за 2-3 минути и поставено върху пастата с манатарки.
Избрах този вариант, защото ястието е много диетично- за някой от нас!
Или си хапнете само талиатели със сос от манатарки.
Насладете се!
Коментари