Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Зелен фасул с пилешки кюфтета в кукео

Зелен фасул с пилешки кюфтета в кукео

Зелен фасул с пилешки кюфтета в кукео
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
26/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако имате кукео у дома, препоръчваме тази рецепта за зелен фасул с кюфтенца - да има по нещо за всеки у дома"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 20 г пресен
  • лук - 1 бр..
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1/2 бр. червена
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • за кюфтетата
  • пилешко месо - 1 бр. гърди
  • лук - 1/2 бр.
  • хляб - 1 филийка
  • сол
  • къри
  • риган
  • яйца - 1 бр.
  • галета за овалвяане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в малко прясно мляко. Смелете пилешкото месо на кайма заедно с лука.

Сложете всички продукти в купа и омесете хубаво каймата.

Оформете кюфтенца. Оваляйте в галета и изпържете в кукеото на програма пържене. Извадете и заделете.

В същата мазнина и на същата програма задушете лука, моркова, картофа и чушката.

Добавете зеления боб, нарязан на парчета, а след няколко минути - доматеното пюре и червения пипер. Налейте вода и сложете подправките.

Пуснете пилешките кюфтенца вътре. Нарежете чесъна на дребно.

Изключете програмата за пържене и натиснете варене под налягане.

Задайте 15 минути и затворете капака.

Ако желаете, може да сгъстите манджата с 1 с.л брашно. При мен не беше нужно.

Поднесете зелен фасул с пилешки кюфтета в кукео за обяд или за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: