Кускус с кашкавал и зеленчуци за бебе и малки деца

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
319
2k
1k
609
3
26/10/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 904
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кускус - 100 г
  • печен пипер - 3 лентички червен
  • тиквички - 1/2 бр.
  • лук - 1/3 бр.
  • сирене - 50 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте старателно и почистете зеленчуците - лука и тиквичката настържете с ренде, а чушката накълцайте с остър нож на много ситно.

Сварете едно яйце до твърдо сварен жълтък. Обелете го, щом е леко изстинало.

Настържете сиренето, кашкавала и яйцето на ситно ренде.

Сложете зеленчуците в тенджера и долейте вода, колкото да ги покрие с 4 пръста. Поставете на котлона на среден огън и затворен капак да се варят.

След около 6-7 минути добавете и кускуса и оставете да се готви до неговата готовност (обикновено около 5 минути).

След което изключете котлона, но оставете тенджерата все още там. Ако има нужда, добавете още малко вода, ако е прекалено много, излейте ненужното.

Докато ястието е все още на котлона, добавете настърганите кашкавал, сирене и яйце.

Разбъркайте кускус с кашкавал и зеленчуци за бебе и малки деца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар