Начин на приготвяне
Продуктите са за 12 - 15 рибни пръстчета.
Загрейте фурната на 190 °C, застелете тава с хартия за печене и леко я намаслете.
Измийте бялата риба, подсушете добре и нарежете на пръсти с размери 2х2 см и дължина около 9 см.
Смесете галетата, овесените ядки, солта и подправките в купа.
Разбийте яйцата с водата или млякото в отделна купа.
Потопете рибните филенца в яйчената смес, прехвърлете в купа с овкусените галета и намажете от всички страни, докато се покрият напълно.
Подредете рибните пръстчета в тава, намажете ги с олио и ги запечете за около 20 минути до приятно златисто. Може да ги обърнете по средата на печенето от другата страна за по-равномерно златисто зачервяване.
Рибата е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка и функционирането на имунната система, и е хранителен източник на качествен протеин.
Подходящо за бебета от една и половина годинка и нагоре.
Поднесете печени рибени пръстчета за малки деца с картофено пюре или друга гарнитура.