Начин на приготвяне
Нарязваме месото на много малки парчета.
Морковът се измива и се настъргват с ренде. Нарязваме на ситно зеления лук.
В малка тенджера загряваме маслото и слагаме зеленчуците да се задушат.
Добавяме месото към зеленчуците и го задушаваме за още няколко минути, а после доливаме вода и оставяме да къкри на бавен огън около час.
Ако течноста бързо извира, може да доливаме допълнително вода.
По време на готвенето настъргваме един домат и го добавяме към месото и зеленчуците.
Накрая слагаме елдата, доливаме още малко вода и готвим, докато зърната се сварят.
Ако бебето има нужда, може да пасирате телешкото с елда, за да се получи бебешка каша.
Телешкото с елда за бебета и малки деца е готово.