Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Пълнени миди с рибно филе

Пълнени миди с рибно филе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнени миди с рибно филе2 / 2
30/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • риба - бяла филе 600 гр.
  • галета - 400 гр.
  • чесън - 20 гр. смлян
  • зехтин - 250 мл.
  • розмарин - пресен 20 гр.
  • босилек - пресен 20 гр.
  • маслини - 200 гр.
  • сол - 10 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се нарязва на кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер и чесън. Прибавят се пресни листа от розмарин , босилек и маслини.

Филето и допълнителните продукти се пасират и се разпределят върху черупки от миди. Покриват се с пласт гретен, приготвен от галета, сол, ситно нарязани пресни босилек , розмарин и зехтин. Черупките се обвиват поотделно с фолио и се пекат в силно загрята фурна. Отстранява се фолиото и се допича за около 5 минути.

Сервира се с резен лимон или прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: