Начин на приготвяне
Две червени ябълки разрязваме на половина. Почистваме семките и дръжките и ги нарязваме на много тънки резенчета. Аз ги изрязах на ренде за чипс.
В касарола за 2-3 минути глазираме ябълките със захар, вода, мед и сока на половин лимон. Изваждаме и редим върху хартия за печене.
От бутертестото изрязваме формички сърце. В тава за мъфини във всяка форма редим по 5 сърца. От резенчетата ябълки правим розички.
Поставяме първото, след това второто, като се застъпва с първото от средата нагоре, и така до 10 резенчета.
След това навиваме на руло и ги поставяме в средата на формичките.
Разтваряме ги внимателно (да се получи като цъфнала роза) и поръсваме сладките бутерки със захар и канела.
Печем на 170 градуса за 20-25 минути.
Сервираме розите от ябълки и бутертесто, поръсени със пудра захар.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа