Начин на приготвяне
Първата стъпка е подготовката на ябълките. Измивате ги, срязвате ги на две и отстранявате семенната част. След това ги нарежете на тънки резени.
Налейте вряща вода в купа и сложете лимоновия сок. Сложете резените във водата за около 5 мин.
След като ги бланширате, ги отцедете от водата и ги оставете настрана, за да изстинат. Това се прави с цел ябълките да омекнат и да не се чупят при завиването на розичките.
Разтопете маслото, към него прибавете захарта и канелата и разбъркайте.
Втората стъпка е подготовката на бутертестото. Извадете бутертестото от хладилника и разточете, след което го нарежете на ленти с широчина около 5 см.
Третата стъпка за нашите празнични кошнички е оформянето на розичките. В единия край на всяка лента бутертесто по дължина на лентата наредете плътно едно до друго парченца ябълки, като леко се застъпват, а на частта от лентата, която остава под ябълките, намажете със сместа от масло, захар и канела.
След това с частта, която сте намазали с канелената смес, завийте ябълките. Образувалата се лента, завийте на руло.
Поставяте всички ябълкови розички в тава, покрита с готварско фолио, и печете в загрята фурна на 200 градуса, докато придобият приятен златист загар.
Рецептата за канелени ябълкови рози в бутертесто е изпълнена.
Коментари