Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Печено червено цвекло с чесън и орехи

Печено червено цвекло с чесън и орехи

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Печено червено цвекло с чесън и орехи
Снимка: TanyaGyurova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Печено червено цвекло, подправено с чесън и орехи - невероятно вкусно"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 4 средно големи глави
  • чесън - 3 скилидки ( може и повече, ако обичате )
  • орехи - на вкус смлени (ок. 2 с.л.)
  • сол
  • олио - зехтин
  • оцет балсамико
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате цвеклото и без да го обелвате, го завивате в хартия за печене, като бонбони.

Слагате го в тавичка и печете на 200 градуса ок. 40 мин.

Като изстине, обелвате всяка глава цвекло и нарязвате на парченца, каквито ви харесват за хапване (кубчета, плоски филийки).

Добавяте към нарязаното печено цвекло и нарязания чесън (пак на вкус - по-едно или по-на дребно), посипвате смлените (или начукани) орехи, добавяте сол, оцет и разбърквате.

Накрая добавяте олио или зехтин и пак разбърквате добре печеното червено цвекло с чесън и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: