Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна Салата»Червено цвекло с кисели краставички чесън и лук

Червено цвекло с кисели краставички чесън и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Червено цвекло с кисели краставички чесън и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Салатата е готова и ви очаква! Налейте вино и идвайте"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • майонеза - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре цвеклото , белим и сваряваме до готовност. Проверявам с вилица дали е сварено. Лука нарязваме на ситно и задушаваме в зехтин и малко вода, докато омекне.

Свареното цвекло настъргваме на ситно ренде. Киселите краставички белим и също настъргваме ситно. В купа смесваме цвеклото, краставичките, лука и пасираните скилидки чесън.

Подправяме с черен пипер на вкус, зехтин 3 с.л. и сол на вкус. Ръсваме захар и разбита със сок от лимон майонеза. Разбъркваме добре и сервираме салатата охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: