Начин на приготвяне
Добре свареното цвекло пюрирайте.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в зехтин, докато омекнат. Сипете ориза и бъркайте 1-2 минути , след това налейте виното и когато алкохолът се изпари (още 1-2 мин), добавете пюрето от цвекло и налейте част от бульона.
Бъркайте, докато течността се поеме от зрънцата и сипете на още 1-2 пъти и останалият бульон. Този процес отнема 13 минути. Оризът не трябва да се разварява, а да остане ал денте.
Сложете маслото и по-голямата част от козе сиренето натрошено. Разбъркайте за кратко, за да се слее всичко, и стане още по-кремообразно.
Разсипете ризотото на порции и отгоре поръсете с натрошени орехи и останалото козе сирене.
Поднесете ризотото с червено цвекло и орехи на момента.
Много интересно, различно ризото, с което със сигурност ще оберете овациите, не само заради наситения червен цвят, а и заради чудесният му вкус.
Добър апетит и успех!