Начин на приготвяне
Любима моя комбинация е риба тон с лук и майонеза. Изненадващо и странно е едно такова съчетание може би, но ако пробвате, силно се надявам да се хареса и на вас.
За тази рибна салата аз добавих царевица, която да омекоти вкуса и придаде лека сладост, а краставицата - за свежест.
За да обера влагата от зрънцата царевица, тъй като са престояли в течността от консервата, аз запичам в тиган с много малко зехтин. Когато започне да пука, пресипвам в купа и оставям да изстине.
През това време си накълцвам пресния лук заедно с перцата. Отцеждам рибата тон и смесвам с лука и майонезата. Накрая добавям изстиналата царевица и хубаво разбърквам. По принцип салатата няма нужда от допълнително овкусяване, но ако желаете, може да си добавите сол, черен пипер и магданоз.
Прибирам в хладилник за 30 минути.
Преди сервиране обработвам и краставицата - така ще бъде максимално свежа. Използвам млада и хрупкава, без семки.
С помощта на белачка за зеленчуци или подходящо кухненско ренде, нарязвам на тънки ленти по дължина, а после ги навивам на рулца.
Сглобявам салатата, като в средата на чиния слагам смесените риба, царевица, лук и майонеза и наоколо подреждам краставичените рулца, поръсени само с малко сол и зехтин.
Разкошна рибна салата с царевица и риба тон за питиета като бяло вино, водка или ракийка.