Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата с царевица и риба тон

Рибна салата с царевица и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рибна салата с царевица и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Рибата наистина добре се вписва в тази комбинация от продукти. Чаша бяло вино или водка също"

Необходими Продукти

  • царевица - 300 г сладка, от консерва
  • риба тон - 180 - 200 г от консерва
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • майонеза - 5 с.л. с връх
  • краставица - 1/2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Любима моя комбинация е риба тон с лук и майонеза. Изненадващо и странно е едно такова съчетание може би, но ако пробвате, силно се надявам да се хареса и на вас.

За тази рибна салата аз добавих царевица, която да омекоти вкуса и придаде лека сладост, а краставицата - за свежест.

За да обера влагата от зрънцата царевица, тъй като са престояли в течността от консервата, аз запичам в тиган с много малко зехтин. Когато започне да пука, пресипвам в купа и оставям да изстине.

През това време си накълцвам пресния лук заедно с перцата. Отцеждам рибата тон и смесвам с лука и майонезата. Накрая добавям изстиналата царевица и хубаво разбърквам. По принцип салатата няма нужда от допълнително овкусяване, но ако желаете, може да си добавите сол, черен пипер и магданоз.

Прибирам в хладилник за 30 минути.

Преди сервиране обработвам и краставицата - така ще бъде максимално свежа. Използвам млада и хрупкава, без семки.

С помощта на белачка за зеленчуци или подходящо кухненско ренде, нарязвам на тънки ленти по дължина, а после ги навивам на рулца.

Сглобявам салатата, като в средата на чиния слагам смесените риба, царевица, лук и майонеза и наоколо подреждам краставичените рулца, поръсени само с малко сол и зехтин.

Разкошна рибна салата с царевица и риба тон за питиета като бяло вино, водка или ракийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: