Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с риба тон и царевица

Паста с риба тон и царевица

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Паста с риба тон и царевица
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусни спагети с царевица и риба тон Обядът е готов"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 консерва (около 150 грама)
  • спагети - 200 грама
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 10 скилидки
  • царевица - около 100 грама замразена или от консерва
  • лимони - прясно изцеден сок и настъргана кора
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. Когато е готова, се отцежда, като се запазва част от водата, в която е вряла.

През това време се реже на дребно лукът и се наситняват чесънът и магданозът.

Рибата тон се отцежда. Настъргва се кората на ½ лимон.

Когато спагетите са почти готови, 4 с.л. зехтин се загряват в тиган и се запържва лукът.

Когато поомекне, се добавя и чесънът. След това се изсипва рибата и царевицата и се разбърква добре.

Ако царевицата е замразена, се оставя за няколко минути, може дори с капак, за да се запари по-лесно царевицата.

След това се прибавя сварената паста, заедно с ¼ ч.ч. от заделената вода, настърганата лимонена кора, малко прясно изцеден лимонов сок и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре. Ако има нужда, се налива още от водата.

Преди сервиране се поръсва с магданоз и пармезан.

Пастата с риба тон и царевица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: