Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода. Когато е готова, се отцежда, като се запазва част от водата, в която е вряла.
През това време се реже на дребно лукът и се наситняват чесънът и магданозът.
Рибата тон се отцежда. Настъргва се кората на ½ лимон.
Когато спагетите са почти готови, 4 с.л. зехтин се загряват в тиган и се запържва лукът.
Когато поомекне, се добавя и чесънът. След това се изсипва рибата и царевицата и се разбърква добре.
Ако царевицата е замразена, се оставя за няколко минути, може дори с капак, за да се запари по-лесно царевицата.
След това се прибавя сварената паста, заедно с ¼ ч.ч. от заделената вода, настърганата лимонена кора, малко прясно изцеден лимонов сок и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре. Ако има нужда, се налива още от водата.
Преди сервиране се поръсва с магданоз и пармезан.
Пастата с риба тон и царевица е готова.