Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Морски дарове с перлен ориз и киноа

Морски дарове с перлен ориз и киноа

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Морски дарове с перлен ориз и киноа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само като чуем морски дарове и вече сме в кухнята на масата"

Необходими Продукти

  • морски дарове - 500 г коктейл микс
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • подправки - на вкус
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • перлен ориз - 200 г
  • киноа - 50 г
  • растително масло
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на кубчета, запържете с лук, добавете морски коктейл (скариди, октопод, миди, калмари), сол, оставете да поври 15 минути.

След това добавете заквасена сметана и оставете да къкри още няколко минути.

Сгответе ориза и киноата отделно в малко вода. Изцедете в гевгир, подправете с парче масло и леко посолете. Сложете върху чиния, сложете отгоре смес от гъби и морски дарове, поръсете със соев сос.

Ястието с морски дарове се получава много вкусно, питателно и лесно.

Приятен апетит с тези морски дарове с перлен ориз и киноа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: