Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пълнени калмари с ориз и морски дарове

Пълнени калмари с ориз и морски дарове

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнени калмари с ориз и морски дарове
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"А за тези пълнени калмари какво ще кажете?"

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр.
  • морски дарове - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • олио - 150 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 15 зърна
  • дафинов лист
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - 3 бр. зеленчуков
  • магданоз - пресен
  • жълтъци - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульоните в 2 л вода заедно с нарязаните на ситно лук и морков.

Добавете дафиновия лист и белия пипер.

Щом заври водата, сложете вътре калмарите и ги варете за около 3 минути.

За плънката задушете в дълбок тиган със сгорещена мазнина морските дарове заедно с лука.

Изсипете ориза и щом стане прозрачен, сипее 300 мл от бульона.

За соса разбийте жълтъците и добавете леко сгорещеното олио.

Пасирайте ги до гладка консистенция и овкусете с черен пипер, лимонов сок, сол и захар.

Напълнете калмарите с плънката и ги прехвърлете в тава. Залейте ги със соса.

Печете пълнените калмари за около 1 час на умерена температура.

При поднасяне ги поръсете с пресен магданоз.

Пълнените калмари с ориз и морски дарове са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пише "лук -1 глава" и отдолу още веднъж "лук- 1 глава кромид" . В крайна сметка става въпрос за различни видове лук и трябва да се сложат две цели глави, или си е само една глава кромид?
29.11.2022 09:42