Начин на приготвяне
Сложете бульоните в 2 л вода заедно с нарязаните на ситно лук и морков.
Добавете дафиновия лист и белия пипер.
Щом заври водата, сложете вътре калмарите и ги варете за около 3 минути.
За плънката задушете в дълбок тиган със сгорещена мазнина морските дарове заедно с лука.
Изсипете ориза и щом стане прозрачен, сипее 300 мл от бульона.
За соса разбийте жълтъците и добавете леко сгорещеното олио.
Пасирайте ги до гладка консистенция и овкусете с черен пипер, лимонов сок, сол и захар.
Напълнете калмарите с плънката и ги прехвърлете в тава. Залейте ги със соса.
Печете пълнените калмари за около 1 час на умерена температура.
При поднасяне ги поръсете с пресен магданоз.
Пълнените калмари с ориз и морски дарове са много вкусни.
Коментари