Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна ванилова есенция

Домашна ванилова есенция

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Домашна ванилова есенция
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Някога замисляли ли сте се, че можете да си направите вкъщи сами ванилова есенсия, която да добавяте на вашите десерти за още по-наситен аромат?!"

Необходими Продукти

  • ванилия - 1 бр. шушулка цяла
  • водка - 200 мл висококачествена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шушулката ванилия се измива много добре.

Слага се в купа и се залива с 50 мл водка за 12 ч.

След накисването се разрязва по дължина, за да се отвори шушулката и да се стигне до семената.

Шушулката се слага в буркан, залива се с водката от накисването и се прибавя останалата част от водката.

Бурканът се затваря с капачка и се оставя за 60 дни на стайна температура.

Всеки ден бурканът се обръща и разклаща няколко пъти.

След 60 дни бурканът се отваря и се изважда шушулката.

Течността се прецежда през тензух и изсипва в буркана и се затваря с капачката.

Съхранява се на стайна температура домашната ванилова есенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: