Начин на приготвяне
В купа смесете жълтъците, захарта и брашното. В тенджера кипнете прясното мляко. Докато разбивате сместа усилено, бавно прибавете млякото с ванилията. Може да използвате миксер.
Прибавете маслото. Ако сместа ви се стори рядка може да прибавите още брашно.
Бъркайте сместа, докато не се сгъсти. В специална формичка с отлепящо се дъно сложете първия блат и изсипете част от крема. Разпределете равномерно.
Сложете втория блат и отново сипете част от крема. Сложете и последния блат и сипете малко повече количество отколкото преди.
Пъхнете тортата в хладилник за час. Настържете шоколада и покрийте тортата с него. Оставете тортата отново да охлади за час. След час тортата е готова за сервиране.
Коментари
Жалко че не помислих по-рано, само похабих материалите. Рецептата ви не струва. Чудя се, дали изобщо сте я пробвали?
Не бихме ви посъветвали да използвате несварено мляко при приготвянето на тази или друга торта, освен ако не е изрично посочено в рецептата ѝ.