Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова торта»Бадемова торта с розова есенция и мед

Бадемова торта с розова есенция и мед

Бадемова торта с розова есенция и мед
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Лека и нетрадиционна торта, която ще ви се услади повече, отколкото трябва"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • захар - 100 г
  • мед - 100 г течен
  • брашно - 100 г с набухватели
  • бадеми - 100 г смлени
  • краве масло - 200 г без сол, на стайна температура
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • розава есенция - 1 с.л. за сладкиши
  • фенел - 1 с.л. семена, счукани в хаванче
  • за крема
  • сметана - 300 мл животинска, високомаслена
  • захар - 2 с.л.
  • кардамон - 1 с.л семена, счукани в хаванче
  • портокалова кора - за украса
  • бадеми - счукани, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като тестото се разбърка, се пече 20 мин в предварително загрята фурна 180 градуса.

Използва се кейк форма 20 см (предварително слагам оризова хартия в кейк формата).

Когато е готов блатът, се изважда от фурната и остава в тавичката за 10 мин.

След което се прехвърля в решетна поставка. Изстива малко и се реже на 2 блата.

Слепват се с разбития сметановия крем със смлян кардамон и бадемовата торта се доукрасява с бедемите.

Получава се страхотна бадемова торта с розова есенция и мед!

Източник: Medi Winlo - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: