Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печен камембер с гарнитура от пържени смокини

Печен камембер с гарнитура от пържени смокини

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печен камембер с гарнитура от пържени смокини
Снимка: Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Единственото, което му липсва на печения камембер с пържени смокини, е бутилка хубаво бяло вино"

Необходими Продукти

  • камембер - 2 бр.
  • смокини - 10 бр.
  • орехи - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • розмарин - 2 стръка
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме си по два кръга хартия за печене и алуминиево фолио.

Поставяме кръговете камембер в хартията за печене и след това във фолиото, правим няколко разреза.

Печем в предварително загрята фурна за 20 минути.

Изваждаме ги от фурната, отвиваме от фолиото и върху всяко кръгче слагаме по-една супена лъжица мед.

Запичаме за още 5-6 минути, без да завиваме фолиото.

В тиган си разтапяме маслото, слагаме клонките розмарин, добавяме почистените и нарязани смокини.

Готвим за около 10 минути.

Поднасяме в чиния печения камемберт, поръсен с орехи със смокините и препечени филийки.

Печен камембер с гарнитура от пържени смокини е специално предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: