Начин на приготвяне
Вземете сух тефлонов тиган и запечете на него ядките. Нужни са не повече от минута - две и те са готови. Оставете ги в купичка за по-късно.
Използвайте презрели и омекнали смокини, за да са по-сочни и сладки. Режете ги на две или ако са по-малки може и цели и ги слагате в тефлоновия тиган заедно с маслото. Обръщате ги докато придобият лек загар, след което добавяте и меда.
Той ги карамелизира бързо, така че не бива да ги оставяте- наблюдавайте ги, обърнете още веднъж и разтръскайте тигана, така че всичко да полепне по смокините.
Сервирайте, като върху бисквита поставите по една карамелизирана смокиня, в която сте сложили ядка.
В съчетание със сладолед, смокинята, ядката и бисквитата правят една перфектна хапка.
Може да използвате орехи, бадеми, лешници или какъвто вид ядки харесвате.
Карамелизираните смокини с ядки са много сполучлив десерт.