Начин на приготвяне
Карфиолът се измива много добре. Нарязва се на четири части.
Всяка част се настъргва на едро ренде. Олиото 100 мл се загрява в уок тиган.
Настърганият карфиол се изсипва в сгорещеното олио. Разбърква се постоянно 5 мин. Сваля се от огъня.
Прибавя се брашното от чесън.
Разбърква се много добре до разтваряне на брашното. Копърът се почиства и измива много добре.
Нарязва се на ситно. Прибавя се към ориза от карфиол. Лимонът се изстисква и се прибавя към карфиола.
Посолява се с черен пипер и сол. Разбърква се много добре.
Яйцата се изпържват на очи.
Във всяка порция се слага едно изпържено яйце и отстрани карфиолен ориз с чесън, копър и яйце.