Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиолен ориз с чесън, копър и яйце

Карфиолен ориз с чесън, копър и яйце

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Карфиолен ориз с чесън, копър и яйце
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • копър - 1/2 ч.л.
  • лимон - 1/2
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива много добре. Нарязва се на четири части.

Всяка част се настъргва на едро ренде. Олиото 100 мл се загрява в уок тиган.

Настърганият карфиол се изсипва в сгорещеното олио. Разбърква се постоянно 5 мин. Сваля се от огъня.

Прибавя се брашното от чесън.

Разбърква се много добре до разтваряне на брашното. Копърът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно. Прибавя се към ориза от карфиол. Лимонът се изстисква и се прибавя към карфиола.

Посолява се с черен пипер и сол. Разбърква се много добре.

Яйцата се изпържват на очи.

Във всяка порция се слага едно изпържено яйце и отстрани карфиолен ориз с чесън, копър и яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: