Начин на приготвяне
Почистете листата на карфиола и го измийте под течаща вода.
Настържете главата карфиол на дребно ренде или смелете в чопър, докато получите парченца с размер на оризово зърно.
Лука, тиквичката, червената и зелената пиперка нарязваме на дребно.
Броколите разделяме на миниатюрни розички. В дълбок тиган поставете мазнината, загрейте я и прибавете парченцата карфиол.
След това прибавете и останалите зеленчуци.
Подправете с подправките, разбъркайте, за да се смесят зеленчуците в тигана. Налейте половин чаша вода.
Затворите тигана с капак и изчакайте водата да изври, като разбърквате периодично.
Карфиолен ориз със зеленчуци - перфектният еквивалент на ориз със зеленчуци, който е съвместим с кето режим.