Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник Асорти

Тиквеник Асорти

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Тиквеник Асорти
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, готови фини
  • тиква - 300 г - настъргана
  • захар - 8 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • орехови ядки - 1/2 ч.ч.
  • локум - 1 кутийка, светъл
  • стафиди - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този зимен сладкиш смесваме тиквата и канелата в купа.

Нарязваме орехите на едро.

Поставяме три кори една върху друга, като между всяка намазваме с олио. Отгоре поръсваме равномерно от тиквата, поръсваме с орехи, подреждаме парченца локум и навиваме на руло.

Покриваме кръгла тава с хартия за печене и поставяме готовото руло в средата, като навиваме на охлюв.

Приготвяме и останалите кори по същия начин и ги навиваме около първата.

Отгоре поръсваме стафидите.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Печем тиквеника Асорти за около 30 минути до златисто.

Поръсваме готовия и изстинал вкусен тиквеник с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: