Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Салата Асорти за всяко питие

Салата Асорти за всяко питие

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Асорти за всяко питие
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Не може да ни изненадате, нашата салата Асорти е подходящо за всяко питие, което донесете"

Необходими Продукти

  • домати - 1 бр. розов
  • краставици - 1/2 бр.
  • млечна салата - 7 с.л.(готова или домашна)
  • кьопоолу - 7 с.л. (от буркан)
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • зеле - 1/4 ситно нарязана малка глава
  • картофи - 2 бр. варени
  • червен лук - 1 глава
  • боб - 1 ч.ч. варен
  • лютеница - 2 с.л.
  • шунка - 50 г
  • луканка - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домата, луканката и шунката нарязваме на парчета. Краставицата се обелва и нарязва на кръгчета. Червеният лук се нарязва на ситно и се смесва с боба, лютеницата, чер пипер и сол на вкус.

Зелето се настъргва на ситно в отделна купа заедно с моркова и с малко сол и оцет леко се претрива, за да се овкуси.

Червените чушки се обелват и поръсват с чесън, сол и оцет. Сварените картофи се обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се също със сол, оцет и олио.

В голяма чиния или в две според гостите, които очаквате подреждаме салатата: в средата слагаме от зелето с моркова, от двете страни противоположно доматите и краставиците, купчинка кьопоолу, млечна салата, картофена салата и бобена салата.

Отстрани аранжираме с луканката и шунката. Добавяме и цели печените чушки.

Върху млечната салата и кьопоолуто посипваме малко чесън и смлени орехи, а върху цялата чиния - ситно нарязан магданоз.

Украсяваме страхотното мезе с маслините.

Салатата Асорти за всяко питие е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: