Начин на приготвяне
За мен Коледа носи усещане за захарен сироп, сладост, сочност. Любов и щастие в една малка хапка.
В дълбок съд сложих 200 мл вода, 1 с.л. захар, щипка сол и 100 мл олио.
Когато течността кипна добавих 250 г. брашно и свалих от котлона.
С дървена лъжица се избърква и се оставя да се охлади.
Към леко охладеното тесто се добавят едно по едно 4 яйца. В дълбок тоган се сипва олио.
В студеното олио се шприцоват толумбичките и се включва на умрена степен.
Хубаво изпържените толумбички се заливат топли със студен захарен сироп (или обратното).
За новата доза се оставя олиото да се охлади и се повтаря процедурата.
Весел празник и бъдете здрави, щастливи и много обичани!