Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180 градуса. Начукваме пържолите, овкусяваме с всички сухи подправки, намазваме със соев сос и оставяме да поемат в една чинийка.
През това време белим картофите, режем на кубчета, овкусяваме с олио и подправки, слагаме ги в плик за печене, след което във фурната.
Докато вратните пържоли си почиват, а картофите, които стават по-бавно, са във фурната, започваме да правим салата в лицето на пълнени домати.
Първо се приготвя пълнежът, като в купа се смесят майонеза, чесън, крема сирене, яйцата, сол, черен пипер и капка олио. Всичко това се пасира до получаване на хомогенна смес, подобна на паста.
След което издълбаваме доматите и ги пълним с помощта на лъжица (или шприц) със сместа. Отгоре настъргваме кашкавал, слагаме за украса копър и кисела краставичка.
Заемаме се със свинските пържоли. Слагаме ги на тиган на най-високата степен, а да се позапържат от двете страни. След това редим пържолите в тава, наливаме 150-200 мл бира и покриваме с алуминиево фолио. Пекат се около 20 мин.
Стана време да извадим картофите. Аз режа плика от горната страна и ги вкарвам за около 5 -10 мин, за да се запекат с коричка.
Сервираме празничните пържоли върху лист зелена салата. Аз наричам тази комбинация 2 в 1 (салата + основно) в една чиния.
Да ви е сладко! Продуктите са за 4 порции.