Халваджийка

Халваджийка
Снимка: Стоянка Русенова
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вече нямаме търпение да усетим портокаловия аромат на тази сладка баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • халва - 250 г
  • орехи - 200 г
  • масло - 120 г
  • захар
  • портокал - 1 бр.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите натрошаваме в кухненския робот, а ако нямаме, може и с хаванче.

Орехите натрошаваме на по-ситно или също в кухненския робот или мелачката за орехи.

Разтопяваме си маслото.

Вземаме си лист от корите, намазваме с мазнината и на цялата площ на листа поръсваме по 1 супена лъжица от захар, смлените орехи и смлените бисквити.

Върху тази кора поставяме втора, но преди това намасляваме леко.

След като поставим върху нея, си настъргваме халва с помощта на рендето върху целия втори лист.

Завиваме на руло двете кори и поставяме в предварително намазнена тавичка.

Така процедираме и с останалите кори.

Намазваме всички кори отгоре и поставяме в печката да се пекат.

Печем до готовност сладката баница.

Този вид баница с халва може да се сиропира, но може и да се остави така.

Сиропа си правим по следният начин: поставяме на котлона в съд 2 ч.ч. вода + 2 ч.ч. захар + 1 прахче ванилия и оставяме да се варят, докато захарта се стопи.

Отстраняваме от котлона и добавяме сока на един портокал.

Поливаме студената баница с топлия сироп .

Оставяме да си попие и тогава консумираме халваджийката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията