Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от рикота с орехи, краставица и мента

Дип от рикота с орехи, краставица и мента

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Дип от рикота с орехи, краставица и мента
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Хапвайте този свеж дип с краставица, мента и орехи с домашни брускети или хрупкаво хлебче"

Необходими Продукти

  • рикота - 400 г
  • орехи - 80 г
  • краставица - 150 г обелена и без семки
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • зехтин - 30 г
  • мента - 1 клонка
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
  • сок от лимон - 1 с.л. или на вкус
  • моркови - 2 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер орехите, листата от мента и краставицата.

Сложете рикотата, сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин и завъртете за още няколко секунди с уреда.

Лимонов сок не е нужно да се добавя, ако рикотата е домашна.

Поднесете този бърз и вкусен дип поръсен с още черен пипер и в компания с крекери или както в случая ви предлагам - с моркови.

Обелете и ги нарежете на тънки пръчици, които може да забодете директно в дипа или да ги сложите в отделна чашка.

Сервирайте веднага дипа от рикота с орехи, краставица и мента, след като приготвите.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: