Начин на приготвяне
Настържете на фино ренде ароматното сирене Грана Падано или го смелете на прах.
Мели се отделно, за да не остават парченца от него, а и по принцип се добавя в апетитното песто чак накрая.
В блендер сложете орехите, кедровите ядки, рикотата, чесъна, зехтина, лимонов сок, сметаната, малко сол и зелените листа рукола и босилек.
Пуснете да се смелят до гладкост или пък оставете на по-едро, за да се усещат парченца от ядките.
Накрая добавете Грана Падано на прах и разбъркайте добре.
Ако желаете, си разредете пестото с още сметана и зехтин и доовкусете с повече сол и лимонов сок.
Поднесете това невероятно апетитно песто с рикота и орехи със паста, сварена предварително.
Подходящо е и за салати и брускети.
Добър апетит!